2020
Ápr06

Tájékoztatás a koronavírus terjedésének megakadályozásáról tett intézkedéseinkről

Az ország piacvezető közétkeztetőjeként a "szürke" hétköznapokban is nagyon szigorú szabályozások, előírások között végezzük a munkánkat.

Normál működés esetén is a GHP-val összhangban, a szükséges folyamatpontokon fertőtlenítő hatású (baktericid, fungicid, virucid) tisztítószereket alkalmazunk. A dolgozóink részére egész évben fertőtlenítő hatású kéztisztítószert, és a visszaszennyeződés elkerülése érdekében kéztörlőpapírt biztosítunk. A konyhán megtalálhatóak a megfelelő, alapos kéztisztításhoz segítségül szolgáló, képes illusztrációval is ellátott kézmosási utasítások a kézmosóknál kifüggesztve. A takarítási utasításokban rögzítve vannak, hogy melyik fajta szerek, milyen koncentrációval, milyen hatást fejtenek ki, azokat mely felületeken lehet használni és milyen behatási idővel kell alkalmazni.

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel azonban a szokásos éves élelmiszer-biztonsági oktatáson felül rendkívüli oktatásban részesítettük a dolgozókat, a személyi higiéniára, környezeti higiéniára vonatkozó intézkedésekről, a védőeszközök használatáról, illetve a tájékoztatási kötelezettségekről. A dolgozói oktatási anyagot minden telephelyünkre eljuttattuk, minden dolgozó számára folyamatosan rendelkezésre áll. Az idős dolgozóinkat, illetve a krónikus betegségekkel küzdőket megkértük, hogy a járvány ideje alatt tartózkodjanak otthon, óvják az egészségüket. Az ellátást ezen időszak alatt a telephelyeinkhez lehető legközelebb lakó munkavállalóinkkal oldjuk meg, hogy a tömegközlekedést lehetőség szerint elkerülhessék.

Mindezeken felül felhívtuk dolgozóink figyelmét arra, hogy tegyenek eleget a kormány és az orvosok ajánlásainak, lehetőség szerint maradjanak otthon, halasszák el a csoportos összejöveteleket, ügyeljenek az immunerősítésre, kerüljék a stresszt, pihenjenek sokat, tartsák be az alvási, pihenési időt, fogyasszanak kellő mennyiségű folyadékot. Minden munkatársunk munkaköri kötelessége, hogy amennyiben fertőző megbetegedés gyanúját észleli magán, vagy a vele egy háztartásban élő személyen, azt azonnal jelezze közvetlen munkahelyi vezetője részére és ne vegye fel a munkát. Ezen elvárásra ismételten felhívtuk figyelmüket.

Azon kevés szolgáltatási területünkön, ahol szerződéses kötelezettségünk van ételkiszállításra, a többször használatos éthordókat minden nap cseréljük úgy, hogy visszaszállításukat követően a telephelyünkön minden esetben fertőtlenítőszeres mosogatással tesszük újra használhatóvá. A többi helyen pedig eldobható, egyszer használatos dobozokban szállítjuk ki az ételeket. Az ételkiszállítást végző kollégáink kesztyűt és szájmaszkot hordanak.

A központunk részéről folyamatos a támogatás, megalakult a HOT (Hungast Operatív Törzs), amelynek szakemberei folyamatosan tájékoztatják a területeken dolgozókat, értesítenek a rendeletek, szabályozások megjelenéséről és utasításokat adnak ki a szükséges intézkedésekről. Vállalatunk központi beszerzési igazgatósága pedig folyamatos kapcsolatot tart a beszállító partnereinkkel a megfelelő mennyiségű és minőségű élelmiszer-alapanyag és fertőtlenítőszer ellátás érdekében.